Google/YouTube Office, London

Portfolio Main Image
   Portfolio Thumbnail

Central Saint Giles is one of London’s more colourful mixed-use developments and one of the largest in the West End. Occupying a pivotal position linking four of Central London’s best-loved destinations; Bloomsbury, Covent Garden, Soho and Fitzrovia, Central Saint Giles offers world-class shopping and dining to its visitors.

This large brownfield redevelopment leads the regeneration of a neglected area of central London. The brightly coloured, ceramic façade building is Renzo Piano Building Workshop's first completed project in the UK.

The mixed-use space includes 37,000m2 of offices and over 100 apartments – set around a new public square with cafes, restaurants and retail units.

The high-performance façade is part of a highly-sustainable design. The low-energy building has strong sustainability credentials. It achieves BREEAM Excellent standards, and Energy Performance Certificate B rating and a 35% improvement on code energy efficiecy requirements.

Central St Giles is one of the first city centre projects with a site-wide biomass heating system. There are also extensive green roofs and recycling of rainwater and grey water.

UK Metering recommended using the Kamstrup Multical 602 and together with its Modbus capability proved to be a highly successful, efficent solution, that benefits from the cutting edge Ultrasonic measuring principle.

Share this: